Een familiegeschiedenis waar “passie voor bouwen” centraal staat

Geschiedenis

Familiebedrijf

Als familie hebben wij een indrukwekkende geschiedenis waarin “passie voor bouwen” centraal staat. Begin vorige eeuw start Jan, de bet-overgrootvader van Bertus een metselbedrijf. Deze wordt overgenomen door zijn zoon Cornelis en vervolgens door diens zoon Gijsbertus. In 1963 start Wim, zoon van Gijsbertus, zijn werkplaats aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Later verhuist hij, vanwege de aanleg van de Tjalk naar De Rading.

Sinds 1979

Sinds 1979 staat Bertus aan het roer van Bouwbedrijf Harmsen. Op 1 juli 2017 draagt Bertus, na 38 jaar, het stokje over aan zijn zoon Ronald. Al in zijn jeugd brengt Ronald vele uren door in de werkplaats en in 2004 treed hij fulltime in dienst bij het bedrijf van zijn vader. In de jaren daarop behaalt hij zijn aannemersdiploma en doet hij diverse ervaringen op als het bouwen, verbouwen van woningen en het vervaardigen van de diverse producten in de werkplaats. In 2011 besluit hij dat het tijd is ervaring op te doen als zelfstandig ondernemer en start hij zijn eigen aannemersbedrijf.

Een nieuwe generatie

Sinds 1 juli 2017 staat Ronald aan het roer van Timmerfabriek Harmsen. Hij start met het oude machinepark en besluit in 2018 een CNC machine aan te schaffen. Dit geeft de mogelijkheid om de productiecapaciteit binnen de Timmerfabriek uit te breiden en om verder te groeien met het bedrijf te realiseren.

In 2020 sluit ook de partner van Ronald aan in het bedrijf, Karin. Ook bij haar in de familie staat ‘Passie voor bouwen’ centraal. Na meer dan 10 jaar werkzaam te zijn geweest als marketeer in de FMCG besluit zij te gaan voor het ondernemerschap samen met haar partner.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.